De kraamkliniek in Tujereng wordt mede door stichting Care for Gambia afgebouwd. Om dit mogelijk te maken is hier onder andere afgelopen jaar door studenten van Stenden Hogeschool in Leeuwarden een sponsor actie voor opgezet. Een jaar eerder is er een sponsortocht gehouden van Joure naar Tujereng in Gambia. En afgelopen mei was de Elfstedenwandeltocht. Op de hoofdpagina en hier komen de vorderingen van de bouw te staan. De bouw van de kraamkliniek gebeurt onder toezicht van Stichting Bouwen. De acties zijn ondersteund door stichting Wilde Ganzen.

De eerste fase van de bouw is bijna voltooid! Zoals op de foto’s te zien is het dak erop en is ook het laatste ijzerwerk voor ramen en deuren klaar. Nu ook de glazen in deuren en ramen geplaatst zijn is begonnen met de overkapping voor de ambulance, een schuilplaats bij regen en schaduw in de hitte. Dit alles dankzij uw bijdrage is dit tot stand gekomen. Voor de “finishing touch” is de inventaris en medicijn voorraad nog nodig.

Het afbouwen van de kraamkliniek wordt onder andere ondersteund door Stichting Wilde Ganzen, de aanvraag is goedgekeurd en de kliniek moet binnen een jaar gerealiseerd zijn. Hier staan de foto’s van de vorderingen.

Nico Veldman heeft een actie opgezet om geld op te halen met de sloop van een silo. Onder het motto: “Actie: een silo verdwijnt, de kraamkliniek verschijn” kunt u geld doneren om bij te dragen aan de sloop van een silo en de opbouw van de kraamkliniek.

school Toubakolong

De start van ee permanente basisschool is begonnen (juli 2020). De financiën zijn nog niet helemaal rond. Met de actie “Nacht zonder dak” hopen we de laatste financiën binnen te krijgen. Deze school wordt gebouwd in samenwerking met de VDC in Toubakolong (initiatiefnemer), Stichting De Wilde Ganzen en Stichting Care for Gambia